Behandelingen

De behandelingen kunnen verschillend zijn. Het voornaamste is en blijft dat de huid goed uitgereinigd moet worden.

Daarnaast werken wij met verschillende peelingen. Bij een peeling worden alle dode en loszittende huidcellen opgelost, zodat de talg beter kan afvloeien en de porie niet wordt afgesloten, ook wordt de huid geprikkeld tot aanmaak van nieuwe cellen, uw huid gaat er stralender uitzien, ontstekingen zullen minder worden, acne littekens zullen minder worden.

Er kunnen verschillende peelingen worden ingezet, Glycol/Retinol, Salicyl/ glycol, Salicyl, in verschillende concentraties en strekte. De peelingen zijn geschikt voor alle vormen van acne, en worden altijd in een serie toegepast met de daarbij behorende thuisverzorging die strikt dienen te worden gebruikt.

Bij ernstig ontstoken huiden kan er gewerkt worden met lichttherapie (eventueel in combinatie met peelingen/medicatie), het zogenaamde blauwe licht. Dit licht op een specifieke golflengte, kalmeert de huid en zorgt voor een specifiek absorptie vermogen, dat er zuurstof in de huid wordt gevormd. De acne bacterie die diep in de porie zit leeft nml zonder zuurstof en wordt zo gedood.

Peeling
De peeling is een combinatie van BHA (salicylzuur) en AHA (glycolzuur). Het salicylzuur werkt kalmerend op de talgklieren en zorgt ervoor dat teveel talg de poriën niet afsluit. Het glycolzuur is een keratolytische agent dat voor een exfoliatie van de dode huidcellen zorgt en voor een snellere celvernieuwing. Dit dubbele effect maakt het een uitstekende, veilige en zachte peeling.