Electrisch ontharen

electrisch ontharen

Het principe van elektrische ontharen wijkt niet af van laser- en lichtflits ontharen. Bij alle 3 de methoden wordt middels warmte de haarfollikel vernietigd zodat op den duur uit deze haarfollikel geen nieuwe haren meer kunnen groeien. Bij elektrisch ontharen worden de haren een voor een verwijderd. Dit gebeurd door het inbrengen van een naald in de haarfollikel en middels elektriciteit wordt warmte in de haarfollikel gebracht.

In een behandeling van 15 minuten kunnen 50-120 haren verwijderd worden. Het grote nadeel van deze methode is dat elke haar afzonderlijk verwijderd moet worden. Het grote voordeel is dat alle haartypen behandeld kunnen worden.

Het is onmogelijk om met laser of lichtflits grijze-, witte- of rode haren te behandelen. Een ander voordeel van elektrisch ontharen is dat grotere oppervlakte met hier en daar een haar veel goedkoper behandeld kunnen worden. Dit speelt bijvoorbeeld bij de nabehandeling van een laser- of lichtflits na één jaar waar hier en daar nog een haar is teruggekomen.