Massage bij kanker

Naast mijn 4-jarige opleiding als schoonheidsspecialiste heb ik mij gespecialiseerd in huidverzorging en massage bij kanker. Kanker is een zeer ingrijpende ziekte, zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Het lichaam is volledig uit balans, het is van belang dat de schoonheidsspecialist weet wat zij doet tijdens een massage. Massage kan onderdeel zijn van zowel de curatieve als palliatieve zorg zijn bij kanker. Ook in ziekenhuizen wordt massage als complementaire ondersteuning bij kanker steeds vaker ingezet. Massage bij kanker is een aparte opleiding die ik heb gevolgd.

Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat mensen baat kunnen hebben bij een massage. Het kan symptomen als pijn, misselijkheid, stress, vermoeidheid e.d. positief beïnvloeden.
Bij een massage bij kanker draait het uitsluitend om ontspanning, even alles vergeten en genieten van een heerlijke massage. De massage is geen therapie, en geeft geen genezing. Er wordt met zachte strijkingen gewerkt, men kan het vergelijken met het insmeren van een bodylotion. De duur van de massage is afhankelijk van de conditie en energieniveau van de cliënt. Dit wordt vooraf besproken tijdens een intakegesprek dat altijd voorafgaat aan een massage.